OIVALLUS-mediakasvatusseminaari 13.10.2022

Oivallus-mediakasvatusseminaari nostaa esiin mediakasvatuksen ajankohtaiset aiheet ja tarjoaa käytännön vinkkejä oman työn tueksi. Päivän aikana kuulet alan asiantuntijoita ja pääset mukaan työpajoihin. Seminaari on maksuton ja suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työssään mediakasvatusta tekeville ja opettaville ammattilaisille ja opiskelijoille.

Vuoden 2022 teemana on:
Eettinen mediaelämä – Tietäen ja taitaen digitaalisissa ympäristöissä

Aikataulu ja ohjelma

  • Kahvi- ja teetarjoilu Pasilan kirjastossa klo 8.45–9.15
  • Seminaarin avaus Pasilan kirjastossa ja verkossa klo 9.00
  • Työpajat Pasilan kirjastossa ja verkossa klo 9.15–12
  • Nuorten paneelikeskustelu verkossa klo 12.05–12.55
  • Keynote-puheenvuorot Keskustakirjasto Oodissa ja verkossa klo 13.30–16

Keynote-puheenvuorot:

Tommi Tossavainen/ Kavi:
Digitaalisten pelien piilotettu hinta

Puheenvuorossa tarkastellaan digipelien ja rahapelien samankaltaistumista, pelin maksullisia lisäsisältöjä, kuten yllätyslaatikoita ja pelialan arveluttavien liiketoimintamallien. Millaisia taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia ongelmalliselle pelaamiselle alttiille riskiryhmille käytännöistä koituu ja kuinka ongelmia voidaan ehkäistä?

Paula Aalto/ MLL:
Hyvä, paha digi

Kenen vastuulla on lasten ja nuorten eettinen mediankäyttö ja miksi se on tärkeää? Miten tasapainoilla mahdollistamisen ja turvaamisen välimaastossa? MLL:n mediakasvatus kohtaa vuosittain n. 6000 lasta ja nuorta ja 5500 aikuista koulutuksissaan. Mitä lasten ja nuorten mediakasvatukseen kuuluu, mikä puhututtaa?

Oili Lehtonen & Reetta Juden/ Lohjan kaupunki:
Digirauhanturvaajat – tulevaisuuden osaajia kasvattamassa

Miten suhtaudumme kasvattajina teknologian kehitykseen ja digitalisaatioon? Miten hyödynnämme teknologian tarjoamat mahdollisuudet pedagogisessa toiminnassa, vanhempien kanssa tehtävässä yhteistyössä ja hyvinvoinnin tukemisessa? Mitä digiturvataitokasvatus vaatii aikuisilta? Keynotessa kuullaan Lohjan digiturvataitojen kokonaisuudesta varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa sekä yhteistyöstä muiden lasten ja nuorten parissa toimivien kanssa.

Työpajat ja ilmoittautuminen:

Lisätiedot seminaarin työpajoista julkaistaan tällä sivulla kesän ja alkusyksyn aikana. Ilmoittautuminen työpajoihin alkaa elokuussa! Ilmoittautumislinkki ilmestyy tälle sivulle.

Seminaarin järjestävät:

Mediametka ry, Mediakasvatusseura, Aluehallintovirastot, Innokas-verkosto, Suomen Luokanopettajat ry, Kansallinen Audiovisuaalinen Instituutti ja Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastot