Tilaa työpaja

Metkan työpajatoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä mediakulttuurissa ja tarjota ammattilaisille uusia ideoita mediakasvatustyön tueksi.

Tarjoamme maksullisia (350€ + alv) koulutuksia kasvatusalan ammattilaisille sekä työpajoja suoraan lapsille ja nuorille. Tiedustele hintaa suoraan Metkan työntekijöiltä ennen tilauksen tekemistä.

Koulutukset ja työpajat järjestetään lähtökohtaisesti etänä.


Räätälöimme koulutukset yhdessä tilaajan kanssa ikäryhmille ja tilanteisiin sopiviksi. Kysy eri teemoihin liittyviä koulutuksia suoraan Metkan työntekijöiltä!

Esimerkkejä koulutusten teemoista:

  • Monilukutaito
  • Tunnetaidot
  • Podcastit
  • Mainokset

Elokuvatyöpajat kaiken ikäisille

Elokuvatyöpajat

Metkan eri tasoisten elokuvatyöpajojen tarkoituksena on johdattaa lapset ja nuoret elokuvien kiehtovaan maailmaan ja luovan ilmaisun äärelle. Elokuvatyöpajat voidaan toteuttaa usean työpajan kokonaisuuksina tai yksittäisinä työpajoina tilaajan tarpeiden mukaisesti.

Animaatiotyöpajat

Animaatioiden monipuoliset toteutustavat mahdollistaa eri teemojen ja tekniikoiden yhdistämisen. Animaatioita voidaan tehdä esimerkiksi piirtämällä, nukeilla, savella, muovailuvahalla, leluilla, muilla esineillä tai luonnonmateriaaleilla. Työpaja räätälöidään kohderyhmän mukaan.

Zoetrooppipaja

Työpajassa tutustutaan liikkuvan kuvan historiaan esimerkkien ja oman tekemisen kautta. Työpajassa suunnitellaan ja piirretään kaksitoistaosainen liikesarja zoetrooppiiliuskaan, joka kuvataan liikkuvaksi digikameralla. Työpaja sopii kaiken ikäisille.

Dokumenttielokuvan työpaja

Työpajassa harjoitellaan erilaisten medialaitteiden hallintaa, esiintymisvarmuutta, omiin vahvuuksiin uskomista ja ryhmätyöskentelyä. Työpajassa tutustutaan dokumentaarisen kerronnan muotoihin sekä videotuotannon eri vaiheisiin. Työpajan aikana työstetään ryhmästä riippuen esimerkiksi lyhytdokumentit tai videoblogit, ja se on suunnattu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Elokuva-alan ammattilainen kouluun

Minun elokuvani -palvelun kautta voi tilata elokuva-alan ammattilaisen vierailulle kouluun. Luento on pituudeltaan 1,5h. Luennot ovat suunnattu perusasteen ja 2. asteen oppilaitoksille.
Lue lisää ja tilaa vierailu Minun elokuvani -palvelun sivuilta.

Tilauslomake