Tilaa työpaja

Metkan työpajatoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä mediakulttuurissa ja tarjota ammattilaisille uusia ideoita mediakasvatustyön tueksi.

Tarjoamme maksullisia koulutuksia kasvatusalan ammattilaisille ja työpajoja suoraan lapsille ja nuorille. Tiedustele hintaa suoraan Metkan työntekijöiltä ennen tilauksen tekemistä.

Koulutukset ja työpajat järjestetään lähtökohtaisesti etänä.


Alla ehdotuksia työpajojen sisällöiksi. Kysy eri teemoihin liittyviä koulutuksia suoraan Metkan työntekijöiltä!

Työpajat varhaiskasvatusikäisille

Äänet ympäristössä

Työpajassa sukelletaan äänteen maailmaan. Työpajassa tutkitaan, kuunnellaan ja tallennetaan päiväkodin lähiympäristön ääniä.  Lapset pääsevät tekemään omia musiikkikappaleita ja rakentamaan omat elektroniset rummut. Pienryhmissä tehdään myös äänitehosteet radiokuunnelmaan ja tehdään äänimatka maailman ympäri kautta aikojen.

Äänityöpaja soveltuu hyvin erityistukea tarvitseville sekä suomea toisena kielenä puhuville.

Kokonaisuus on sovellettavissa 3–6-vuotiaille. Ryhmäkoko maks. 10 lasta.

Työpaja on saatavilla myös ruotsinkielisenä.

Työpajan kesto: 2x 45min (kesto sovellettavissa)

Tarvikkeet: Tablet-laitteet

Mainosetsivät-työpaja

Mainosetsivät-työpaja haastaa lapset pohtimaan, mikä on mainos, missä mainoksia näkee tai kuulee sekä minkälaisia värejä, mielikuvia ja muita keinoja mainonta käyttää. Työpajassa tunnistetaan digitaalisia mainoksia, tulkitaan mainonnan keinoja ja suunnitellaan itse omia mainoksia niistä asioista, joista lapset haluavat tavoitteellisesti tiedottaa. Työpaja soveltuu 4–8-vuotiaille.

Työpajan kesto: 90 min

Tarvikkeet: Askartelutarvikkeet

Kehon kieputin

Työpajassa tutustutaan animaatioon piksallaation keinoin. Piksallaatio on stop motion -animaatiota, jossa omaa kehoa liikutellaan nuken tavoin. Työpajassa pohditaan erilaisia liikkeitä ja kehon kieltä sekä samalla tutustutaan animaationteon perusteisiin. Kokonaisuus on sovellettavissa 5-7 vuotiaille lapsille. Ryhmäkoko maks. 12 lasta.

Työpajan kesto: 45 min

Tarvikkeet: Tablet-laitteet

Työpajat alakoululaisille

Pelit ja tunteet -työpaja

Pikkukoululaiset käyttävät älypuhelimia monesti digitaaliseen pelaamiseen. Itsenäisen pelaamisen lisääntyessä myös mediankäytön säätelytaitoja on hyvä harjoitella. Työpaja tukee lasten harkittua mediankäyttöä ja tarjoaa apuvälineitä digitaaliseen pelaamiseen liittyvien tunteiden tunnistamiseen. Työpaja soveltuu 7–9-vuotiaille.

Työpajan kesto: 90min

Tarvikkeet: Maalaustarvikkeet & lasten omat älypuhelimet. Jos ei ole, niin Metka tarjoaa mahdollisuuden lainata laitetta.

Tulevaisuuden uutiset -työpaja

Työpaja yhdistää uutiset ja tulevaisuuden tutkimuksen. Työpajan aikana lapset opettelevat toiminnallisesti tiedonhakua, tulevaisuusajattelua, ennakointia ja journalistisen sisällön tunnistamista. Työpaja herättelee pohtimaan journalismin tarkoitusta ja etiikkaa sekä valeuutisia. Kokonaisuus soveltuu 10–12-vuotiaille.

Työpajan kesto: 90 min

Tarvikkeet: Tablet-laitteet tai mobiililaitteet ja nettiyhteys.

Tubetetaan kirjastosta

Työpajassa pohditaan YouTube -kulttuuria; sen erilaisia videogenrejä ja mainontaa. Lisäksi opetellaan videon tuottamisen perusteita tekemällä omia videoita YouTuben eri genreistä: miltä kuulostaa kirjaston ASMR-video tai millaisia opetusvideoita sieltä saisi aikaan? Työpaja soveltuu 10-12-vuotiaille

Työpajan kesto: 120 min

Tarvikkeet: Tablet-laitteet ja käyttöjärjestelmille sopivat editointiohjelmat

Työpajat yli 13-vuotiaille

Disinformaatiota, piiloagendoja ja propagandaa -työpaja

Työpajassa tutustutaan informaatiovaikuttamiseen ja harhaanjohtamiseen mediassa yleisenä ilmiönä ja siihen miten se vaikuttaa meihin yksilötasolla tai laajemmin yhteiskunnassa. Työpajassa tuotetaan lyhyt kantaaottava video. Kokonaisuus soveltuu 13–17-vuotiaille.

Työpajan kesto: 180 min

Tarvikkeet: Tablet-laitteet tai mobiililaitteet ja käyttöjärjestelmiin sopiva editointiohjelma.

Elokuvatyöpajat kaiken ikäisille

Elokuvatyöpajat

Metkan eri tasoisten elokuvatyöpajojen tarkoituksena on johdattaa lapset ja nuoret elokuvien kiehtovaan maailmaan ja luovan ilmaisun äärelle. Elokuvatyöpajat voidaan toteuttaa usean työpajan kokonaisuuksina tai yksittäisinä työpajoina tilaajan tarpeiden mukaisesti.

Animaatiotyöpajat

Animaatioiden monipuoliset toteutustavat mahdollistaa eri teemojen ja tekniikoiden yhdistämisen. Animaatioita voidaan tehdä esimerkiksi piirtämällä, nukeilla, savella, muovailuvahalla, leluilla, muilla esineillä tai luonnonmateriaaleilla. Työpaja räätälöidään kohderyhmän mukaan.

Zoetrooppipaja

Työpajassa tutustutaan liikkuvan kuvan historiaan esimerkkien ja oman tekemisen kautta. Työpajassa suunnitellaan ja piirretään kaksitoistaosainen liikesarja zoetrooppiiliuskaan, joka kuvataan liikkuvaksi digikameralla. Työpaja sopii kaiken ikäisille.

Dokumenttielokuvan työpaja

Työpajassa harjoitellaan erilaisten medialaitteiden hallintaa, esiintymisvarmuutta, omiin vahvuuksiin uskomista ja ryhmätyöskentelyä. Työpajassa tutustutaan dokumentaarisen kerronnan muotoihin sekä videotuotannon eri vaiheisiin. Työpajan aikana työstetään ryhmästä riippuen esimerkiksi lyhytdokumentit tai videoblogit, ja se on suunnattu yli 10-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Elokuva-alan ammattilainen kouluun

Minun elokuvani -palvelun kautta voi tilata elokuva-alan ammattilaisen vierailulle kouluun. Luento on pituudeltaan 1,5h. Luennot ovat suunnattu perusasteen ja 2. asteen oppilaitoksille.
Lue lisää ja tilaa vierailu Minun elokuvani -palvelun sivuilta.

Tilauslomake