Oivallus-mediakasvatusseminaari 13.10.2022 Seminaaripäivänä tarjolla monenlaista ohjelmaa kirjastoissa Helsingissä ja verkossa

Mediametkan vuosittainen Oivallus-seminaari järjestetään 13.10. Pasilan kirjastossa, verkossa ja Keskustakirjasto Oodissa. Seminaari on maksuton ja suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työssään mediakasvatusta tekeville ja opettaville ammattilaisille ja opiskelijoille.

Keynote-puheenvuorot verkossa ja Keskustakirjasto Oodissa.
Nuorten paneelikeskustelun livestriimiä pääsee seuraamaan Youtube-kanavalta. 

Oivallus-seminaarin iltapäivän puheenvuoroja voi tulla katsomaan paikan päälle tai seurata livenä Mediametkan Youtube-kanavalta:

Vuoden 2022 teema: Eettinen mediaelämä – Tietäen ja taitaen digitaalisissa ympäristöissä

Tapahtumassa käsitellään eettistä mediaelämää asiantuntijoiden puheenvuorojen nuorille suunnatun  paneelikeskustelun ja 12 erilaisen työpajan kautta.

Tarkemmat tiedot päivän ohjelmasta ja työpajojen kuvaukset löydät tältä sivulta.

Asiantuntijoiden puheenvuoroissa tämän vuoden teema käsitellään kolmesta näkökulmasta. Puheenvuorojen otsikot ovat: Digitaalisten pelien piilotettu hinta, Hyvä, paha digi ja Journalismin rooli mediakasvatuksessa puheenvuoroissa.

Puheenvuoroissa käydään dialogia mediaetiikan sekä pelien vaikutuksen välillä lasten ja nuorten elämässä. Lisäksi puheenaiheina ovat median käytön vastuullisuuskysymykset, mahdollisuudet ja luotettavan tiedon merkitys. Työpajatarjonnassa tutustutaan laajemmin mediaeettisyyteen elokuvien, pelien ja videoiden parissa.

Tarjolla on konkreettisia toimintamalleja ja vinkkejä ammatilliseen kasvatustyöhön.
Eettinen mediaelämä nuorten kertomana! -paneelikeskustelussa herätellään aikuisia ottamaan nuorten omat kokemukset median äärellä osaksi arkipäivän ohjaustilanteita ja nostetaan esiin ajankohtaisia ja nuorille itselleen tärkeitä aiheita digitaalisen mediaelämän ja eettisyyden risteyskohdassa. 

Tervetuloa oivaltamaan ja saamaan suuri annos uusia ideoita mediakasvatuksen tueksi!

 Oivallus-mediakasvatussseminaaria järjestämässä:  Mediametka ry, Mediakasvatusseura, Aluehallintovirastot, Innokas-verkosto, Suomen  Luokanopettajat ry, Kansallinen Audiovisuaalinen Instituutti sekä Espoon ja Helsingin  kaupunginkirjastot. Seminaarin mahdollistaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Aluehallintovirastot 

Kirjoittaja: Marika Nousiainen, Mediametka harjoittelija