Materiaalia etäopiskeluun

Metka tuottaa keväällä 2020 etäopiskeluun tarkoitettua materiaalia perusasteelle ja toiselle asteelle. Tehtäväkokonaisuudet sopivat mediakasvatukseen monilukutaidon opettamiseen. Tuntisuunnitelmat ovat tulostettavissa omalle koneelle ja niitä on helppo käyttää verkko-oppimisympäristössä.

Ensimmäiset Metkan etäopiskelumateriaalit ovat julkaistu. Alakouluun suunnatut tehtäväkokonaisuudet Mainonnan lukutaito ja Tulevaisuuden uutiset aloittavat Metkan kevään etäopiskelumateriaalin sarjan. Etäopiskelumateriaalissa on sovellettu aikaisemmin julkaistuja oppimateriaaleja ja työpajamalleja. Materiaali täydentyy myös ohjevideoilla, joista ensimmäinen on ohjeet animaation tekemiseen. Tehtäväpaketteja on tulossa perusasteelle ja toiselle asteelle mediakasvatuksen tueksi.

Etäopiskelumateriaalin tehtävissä keskustellaan yhdessä, kuunnellaan opettajan alustuksia ja toimitaan yksin. Tehtävien suorittamiseen tarvitaan älypuhelin ja joskus myös paperia ja kynää. Tehtävien palautukset ryhmä sopii aina erikseen. Käytössä voi olla opettajan sähköposti tai verkko-oppimisympäristön palautuslaatikko.

Materiaalit löydät Oppimateriaalit-sivulta. Open oppimispolulta löydät teoriaa täydentävät asiantuntijoiden artikkelit.

Antoisaa metkamaista matkaa mediakasvatuksen maailmaan!