Kerro mielipiteesi!

Keräämme näkemyksiä mediakasvatuksen koulutus- ja materiaalitarpeista. Olisi hienoa, jos voisit vastata seuraaviin kysymyksiin. Kokemuksesi ja mielipiteesi ovat meille tärkeitä!

Open oppimispolku

Käytännön mediakasvatustyöhön vaikuttavat aina kasvattajan yksilölliset kiinnostuksen kohteet, taitotaso sekä arjen realiteetit. Open oppimispolku auttaa sinua petraamaan taitojasi mediakasvattajana omassa tahdissasi ja itse valitsemissasi aiheissa.

Asiantuntija-artikkelimme tarkastelevat mediakasvatuksen aiheita toiminnallisen mediakasvatuksen kehyksessä, osallisuutta, luovia prosesseja ja kulttuurista monimuotoisuutta unohtamatta

Inspiroidu kanssamme mediasta, testaa vahvuutesi mediakasvattajana ja räätälöi itsellesi henkilökohtainen mediakasvatuksen oppimispolku.

Mediakasvattajan testi

Asiantuntijoiden artikkelit

Monilukutaito

Minkälainen käsite ja ilmiö monilukutaito on mediakasvatuksen näkökulmasta?

Videokerronnan uudet muodot

Kymmenessä vuodessa elävän kuvan rooli on muuttunut. Netti on täynnä liikkuvaa kuvaa, ja jokaisen on mahdollista tuottaa omia videoita.

Johdatus eettiseen mediakulttuuriin

Lapsilla on oikeus hyvään elämään mediakulttuurissa. On tärkeää pohtia, miten kohdata ihmiset kasvokkain ja miten virtuaalisesti.

Tehdään oma elokuva!

Elokuvien tekeminen tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden kertoa omia tarinoitaan ja saada oma äänensä kuuluville.

Lastenkirjoissa kuplii nauru

Kirjoitettu ja luettu tarina edustaa tarinankerrontaa pelkistetyimmillään. Kirjan tarina houkuttelee lukijan ajatusleikkiin.

Sarjakuvan perusteet

Sarjakuvia tehdessään lapsi testaa monia kuvan tekemisen lainalaisuuksia, mutta myös tekstin ja merkkien yhdistämistä kerrontaan.

Lähtölaukaus animaatioon

Animaation tekeminen sopii melkein kaikenikäisille. Animaatiot opettavat paljon taiteen tekemisestä ja kokemisesta.