Metkan dialogikortit

Mediadialogia! -keskustelukortit on suunnattu alakoululaisten mediakasvatuksen tueksi. Kortit ovat osa Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosina 2019-2021 rahoittamaa hanketta.

Metkan dialogikorttien avulla lapset pystyvät itse sanallistamaan kokemuksiaan ja mielipiteitään mediakulttuurissa. Korttien avulla aikuiset ja lapset pystyvät yhdessä arvioimaan medialaitteiden roolia omassa arjessa. Keskustelun tavoitteena on nostaa esiin median tuomat mahdollisuudet ja vaikeatkin asiat dialogisessa ilmapiirissä.

Tulosta tai käytä diginä

Voit käyttää Metkan dialogikortteja tulosteina tai näyttää ne suoraan täältä nettisivuilta.

Tulosta Mediadialogikortit käyttöösi tästä. Tulosta kortit A4-kokoiselle paperille kaksipuoleisena, valitse tulostusasettelusta kääntö sivun pitkän reunan yli. Näin kuvat ja teksti asemoituvat oikein.

Mediadialogia_kortit_verkkoversio

Saat dialogikortit englanniksi käyttöösi tästä.

Keskustelua Metkan dialogikorttien avulla

Alta löydät ohjeita ja vinkkejä miten voit hyödyntää Metkan dialogikortteja lapsiryhmän kanssa. Keskustelun jälkeen voit tehdä toiminnallisen työpajan. Tuntisuunnitelmat eri media-aiheista löydät materiaalipankista.

Keskustelupaja: Digihyvinvointi

Keskustelupaja: Digipelit ja mainokset

Kortit on tuotettu Opetus- ja kulttuuriministeriön hankerahoituksella vuosien 2019-2021 aikana. Korttien teksteistä ovat vastanneet Hanne Korpelainen ja Ilmari Lappalainen. Korttien kuvittaja on Anna Puura.