Kaipaatko konkreettisia vinkkejä mediakasvatukseen?

Metkan uudet verkkosivut tarjoavat inspiraatiota käytännön mediakasvatustyöhön. Olitpa sitten opettaja, nuorisotyöntekijä tai kirjastoalan ammattilainen, Metkan uusilta sivuilta löydät ideoita työsi tueksi.

Tässä kiinnostavimmat nostot Metkan uusilta verkkosivuilta:

1. Oppimateriaalit

Metkan suositut mediakasvatuksen oppimateriaalit siirtyvät vähitellen uusille verkkosivuillemme. Jotta juuri sopivan materiaalin löytäminen sivuiltamme olisi entistä helpompaa, olemme kehittäneet Oppimteriaali-sivullemme yksinkertaisen hakutyökalun.

Hakukoneemme avulla voit etsiä itsellesi sopivia materiaaleja esimerkiksi sillä perusteella, minkälaista mediavälineitä sinulla on käytössäsi. Huomaathan, että kaikista materiaaleista löydät myös tiedon siitä, mitä laaja-alaisia oppimiskokonaisuuksia ne tukevat.

2. Mediakasvattajan testi

Leikkimielisellä nettitestillämme voit testata omat vahvuutesi mediakasvattajana. Testimme ehdottaa hienovaraisesti myös mediakasvatuksen aihealueita, joissa juuri sinun olisi hyvä vielä hieman skarpata.

Vaikka nettitestien profilointi on humoristista ja usein jopa vähän ontuvaa, testit ovat kiva tapa kiinnittää katse omiin osaamisalueisiin. Meillä jokaisella on mediakavattajana omat vahvuutemme.

Uskallatko tehdä Mediakasvattajan testin?

3. Asiantuntija-artikkelit

Metkan asiantuntija-artikkelit tarkastelevat mediakasvatuksen aiheita toiminnallisen mediakasvatuksen kehyksessä. Pidämme siis katseen tiukasti käytännössä ja puhumme asioista selkeästi ja yleistajuisesti. Jos haluat kehittää taitojasi mediakasvattajana, artikkeleistamme löydät takuulla paljon uutta pureskeltavaa.

Sivustomme artikkeliosio täydentyy jatkuvasti. Kannattaa siis silloin tällöin käydä vilkaisemassa uusimmat artikkelinostot.

Anna palautetta

Kehitämme Metkan verkkosivusisältöjä ihan erityisellä vauhdilla kevään 2019 aikana. Siksi toivommekin nyt palautetta. Mistä aiheista sinä kaipaisit oppimateriaaleja, asiantuntija-artikkeleita tai ylipäänsä tietoa? Mikä uusilla sivuillamme toimii ja missä meidän tulisi vielä petrata? Lähetä vastauksesi rohkeasti osoitteeseen maija.puska@mediametka.fi.

Mediakasvatuskeskus Metka ry on valtakunnallinen mediakasvatusjärjestö, joka edistää käytännön mediakasvatustyötä ja tukee lasten ja nuorten omaa audiovisuaalista kulttuuria.