Vuoden ensimmäinen Minun elokuvani -tekijävierailu, vieraana elokuvaohjaaja Katja Gauriloff

Mediametka järjestää vuoden ensimmäisen Minun elokuvani -etätekijävierailun. Vieraana palkittu elokuvaohjaaja Katja Gauriloff, joka kertoo omasta urastaan ja ohjaamistaan elokuvista. Gauriloff on tehnyt lukuisia dokumentti- ja fiktioelokuvia, joista viimeisimpänä Suomen ensimmäinen koltansaamenkielinen pitkä elokuva Je’vida, joka vastikään voitti lukuisia Jussi-palkintoja.

Tekijävierailu järjestetään Zoomissa torstaina 25.4.2024 aamupäivän aikana. Opettaja, jos sinulla on sopiva ryhmä, jonka kanssa haluaisit osallistua etävierailuun, täytäthän tämän linkin kautta ilmoittautumislomakkeen. Jaamme tämän jälkeen sinulle ja ryhmällesi tarkemmat osallistumistiedot.

Katja Gauriloff on palkittu elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Gauriloff on tunnettu pitkien dokumentti- ja fiktioelokuvien ohjaajana. Katjan esikoispitkä dokumentti-elokuva Säilöttyjä unelmia sai ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2012 ja oli Jussi-ehdokkaana parhaasta dokumenttielokuvasta. Katjan viimeisin dokumenttielokuva Kuun metsän Kaisa voitti Jussi-palkinnon vuoden 2016 parhaana dokumenttielokuvana, ja on myös palkittu useilla festivaaleilla maailmalla. Ensimmäinen fiktioelokuva Baby Jane, joka perustuu Sofi Oksasen samannimiseen teokseen, sai ensi-iltansa keväällä 2019. Viimeisin Gauriloffin ohjaama ja yhdessä Niillas Holmbergin kanssa käsikirjoittama elokuva Je’vida sai ensi-iltansa Tribecan elokuvafestivaallilla New Yorkissa vuonna 2023 ja on voittanut lukuisia elokuva-alan palkintoja.