Verkkosivut uudistuivat

Metkan nettisivuista on pyritty tekemään käyttäjäystävällisemmät vanhalla tutulla ulkoasulla.

Metkan verkkosivuja on uudistettu pyrkimyksenä virtaviivaistaa niiden rakennetta ja helpottaa navigointia. Erillisten sivujen määrää on karsittu suuresti ja yhteneviä tietoja on yhdistetty samaan paikkaan. Esimerkiksi työntekijöiden yhteystiedot, hallituksen jäsenet ja jäsenjärjestöt löytyvät nyt kaikki saman katon alta yhteystiedoista. Lisäksi materiaalipankki on saanut uuden monivalintahaun.

Eniten kevennystä yksittäisistä sivuista on kokenut etusivu, josta lohkoja on karsittu reilusti pois. Vanhassa ulkoasussa oli useampi lohko, jotka ohjasivat samaan paikkaan ja nyt turha toisto on poistettu. Koska uudessa ulkoasussa erillisiä sivuja, joihin ohjata käyttäjiä on vähemmän, on lohkojen määrää saatu sitäkin kautta karsittua.

Suurimman muutoksen käyttäjille uskomme kuitenkin tekevän uudistettu materiaalipankki. Vanhassa ulkoasussa tuntisuunnitelmat olivat Materiaalit-osiossa ja asiantuntijoiden artikkelit löytyivät Open oppimispolun puolelta, joka varmasti tuotti sekaannuksia ihmisille, jotka vierailivat sivustolla ensimmäisiä kertoja. Nyt Open oppimispolusta on kokonaan luovuttu ja kaikki kasvattajille suunnatut materiaalit löytyvät uudistetusta materiaalipankista.

Oletusarvoisesti uudessa materiaalipankissa ovat näkyvillä kaikki materiaalit kerralla. Uuden monivalintahaun avulla materiaaleja voi karsia mielensä mukaan eri hakutermejä yhdistelemällä. Aiemmassa versiossa hakutermejä pystyi valitsemaan vain yhden kerrallaan ja materiaaleja näkyi korkeintaan kuusi samaan aikaan. Käy tutustumassa uuteen materiaalipankkiin täällä.

Toivottavasti nautitte uudistetuista sivuista! Otamme erittäin mielellämme palautetta vastaan. Palautetta voi lähettää meille somessa (linkit oikeassa ylänurkassa) tai sähköpostitse osoitteessa toimisto (at) mediametka.fi.