Call for papers: Puhujaksi Oivallus-seminaariin?

Metkan perinteikkään Ison Pajan seminaarin jatkaja, Oivallus, etsii puhujia ja työpajanpitäjiä!

Syksyn ensimmäinen Oivallus-seminaari koittaa maanantaina 5.10. Oodissa, ja seminaarikonsepti on tarkoitus toteuttaa syksyllä myös muualla Suomessa. Tänä vuonna Oivalluksen teemana on teknologisoituvat mediakulttuurit, esimerkiksi miten fanikulttuurit muotoutuvat sosiaalisessa mediassa tai millaista sosiaalisuutta pelikulttuurien ympärille rakentuu? Kiinnostuksen kohteena ovat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten mediakulttuurit.

Etsimme nyt puhujia ja työpajojen pitäjiä Oivallukseen! 

Oivallus-seminaarien kohderyhmänä ovat opettajat, kirjastoammattilaiset, nuorisotyöntekijät sekä muut lasten ja nuorten kanssa toimivat ammattilaiset. Seminaaripäivä rakentuu puheenvuoroista (20-30 minuuttia) sekä työpajoista (90 minuuttia). Puheenvuoroista ja työpajoista maksetaan palkkio. Puheenvuorot voivat pohjautua tutkimukseen tai esitellä käytännön toimintaa. Työpajojen valinnassa painotetaan erityisesti käytännönläheisyyttä ja toiminnallisuutta. 

Siis mitä?

  • Ammattikasvattajille suunnattu seminaari Oodissa 5.10. 
    • seminaari järjestetään myös muualla Suomessa. Muut päivämäärät tarkentuvat lähiaikoina
  • Teemana lasten ja nuorten teknologisoituvat mediakulttuurit, esim. fanikulttuurit somessa ja sosiaalisuus videopelien ympärillä

Ehdota omaa työpajaa tai puheenvuoroa seminaariin 5.4. mennessä osoitteeseen hanne.korpelainen@mediametka.fi. Liitä mukaan seuraavat asiat:

  • Lyhyt kuvaus puheenvuoron tai työpajan sisällöstä, työpajan osalta myös kohderyhmä (minkä ikäisille lapsille ja nuorille sisältöä voisi soveltaa)
  • Lyhyt esittely itsestäsi ja kokemuksesi kouluttajana / puhujana

Puhujat ja työpajanpitäjät valitsee Oivallus-työryhmä, joka koostuu Metkan, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastojen sekä Innokas-verkoston edustajista.