Oivallus-seminaari 6.10.2021

Oivallus-mediakasvatusseminaari toteutetaan 6.10.2021 keskustakirjasto Oodissa Helsingissä sekä striimattuna netissä. Ilmoittautuminen aukeaa porrastetusti: 16.8. Itä-, Lounais- ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen alueiden etäsallistujille ja 6.9. muille. Helsingin tapahtumaan ilmoittautuminen alkaa samaan aikaan kaikille avoimen etäilmoittautumisen yhteydessä 6.9.

Oivallus-mediakasvatusseminaari järjestetään 6.10. keskustakirjasto Oodissa Helsingissä sekä etänä verkossa teemalla Tulevaisuuden lukutaidot -yhdessä ymmärrystä etsimässä. Seminaari on maksuton ja suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työssään mediakasvatusta tekeville ammattilaisille ja opiskelijoille, esimerkiksi varhaiskasvattajille, opettajille, kirjastoammattilaisille ja nuorisotyöntekijöille.

Oivalluksen ohjelma

9.00 Päivän avaus
9.10 Metkamaiset kuulumiset, Kaisa Önlen, toiminnanjohtaja, Metka
9.30 Uusista lukutaidoista innostusta, kannustusta ja ideoita mediakasvatuksen arkeen, Sari Murtonen ja Johanna Sommers-Piiroinen, projektiasiantuntijat, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
10.15 tauko
10.30 Teknisistä digitaidoista kohti digitaalisia elämäntaitoja, Juha Kiviniemi, digitaalisen nuorisotyön asiantuntija, Verke
11.15 Kohti teknologian ymmärtämistä – ohjelmointi lukutaitona, Jukka Lehtoranta, kouluttaja, Innokas-verkosto
12.00 omakustanteinen lounas
13.00 Digihyvinvointi osana mediataitoja, Christa Prusskij, vs. toiminnanjohtaja, Mediakasvatusseura
13.45 kahvitauko
14.15 työpajat / pienryhmäkeskustelut (Helsingissä ja verkossa)
15.45 päivä päättyy

Ilmoittautuminen seminaariin käynnistyy syksyllä porrastetusti, etäilmoittautuminen on ensin mahdollista Itä-, Lounais- ja Pohjois-Suomen alueille 16.8.-3.9. ja sen jälkeen koko Suomessa 6.9., jolloin aukeaa myös ilmoittautuminen Helsingin tapahtumaan. Paikat työpajoihin täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, kannattaa siis olla ripeä!

Työpajojen sisällöt tarkentuvat lähempänä seminaaria, luvassa on niin tunnekasvatusta kuin taidemeemejäkin. Metka järjestää seminaarin yhteistyössä Itä-, Lounais- ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastojen, Kansallisen audiovisuaalisen instituutin, Helsingin ja Espoon kaupunginkirjastojen, Innokas-verkoston sekä Suomen luokanopettajat ry:n kanssa.

Seminaari on osa Metkan perustoimintaa, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.
Järjestelyissä huomioidaan ajantasainen koronatilanne ja viranomaisten suositukset.