Northern Script -käsikirjoituskilpailu kutsuu nuoria lupauksia!

Pohjoismainen käsikirjoituskilpailu Northern Script on avoin 18–25-vuotiaille Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa asuville nuorille aikuisille. Kilpailun tämän vuoden teema “ideal distance” houkuttelee pohtimaan välimatkan merkitystä. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä oman lyhytelokuvakäsikirjoituksensa elokuun loppuun mennessä.

Oletko haaveillut oman lyhytelokuvakäsikirjoituksen kirjoittamisesta tai tunnetko 18–25-vuotiaan kirjoittajan alun, joka unelmoi elokuvakäsikirjoittamisesta? Mediakasvatuskeskus Metka järjestää tänä vuonna jo kolmannen kerran Northern Script -käsikirjoituskilpailun, jonka tarkoitus on rohkaista nuoria kirjoittajia ja käsikirjoittamisesta kiinnostuneita löytämään oma äänensä. Kilpailuun voi osallistua matalalla kynnyksellä, sillä osallistujilta ei vaadita aiempaa käsikirjoitus- tai kilpailutaustaa.

Northern Script -käsikirjoituskilpailusta tekee poikkeuksellisen sen pohjoismainen ulottuvuus. Kilpailu toimii ponnahduslautana nuorille tekijöille yli rajojen, sillä kilpailu on avoin suomalaisille, ruotsalaisille ja norjalaisille nuorille aikuisille. Millaista elokuvakäsikirjoittaminen on Norjassa? Entä miten ruotsalainen elokuvatuotanto eroaa suomalaisesta? Esimerkiksi tällaisia kysymyksiä voi päästä pohtimaan yhdessä kilpailuun osallistuvien pohjoismaalaisten nuorten kanssa.

Parhaat kirjoittajat kustakin kilpailumaasta kutsutaan Oulussa marraskuussa järjestettävään workshop-tapahtumaan. Workshop-tapahtumassa kilpailijat paitsi tutustuvat toisiinsa, saavat he myös mahdollisuuden oppia lisää käsikirjoittamisesta ammattilaisen johdolla. Oulun workshop-osuus järjestetään yhteistyössä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin kanssa.

Northern Script -käsikirjoituskilpailuun osallistuminen on maksutonta. Kilpailu järjestetään kokonaan englanniksi, joten myös kilpailutekstit tulee kirjoittaa englanniksi.

Kilpailuun voi osallistua lähettämällä oman kilpailutekstin elokuun loppuun mennessä. Kilpailun teemana on tänä vuonna “ideal distance” eli vapaasti suomennettuna “ihanteellinen etäisyys/välimatka”. Aiheen lähestymistavan, käsittelytavan ja tekstin tyylin kirjoittaja saa itse valita. Kilpailun voittaja pääsee osallistumaan elokuvatyöpajaan Norjan NUFF- elokuvafestivaalille kesällä 2020. Northern Script haluaa tukea tasa-arvoa ja sen vuoksi kaikki kilpailutekstit arvioidaan anonyymisti.

Lisätietoja kilpailusta ja tarkat osallistumisohjeet: www.nosi.fi

FB: @NorthernScript #northernscript

Northern Script käsikirjoituskilpailun pääjärjestäjä on Mediakasvatuskeskus Metka. Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali, norjalainen Nordic Youth Film Festival NUFF sekä ruotsalainen BUFF Film Festival. Kilpailua rahoittaa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö.