Northern Script hakee alumneja mukaan vuoden 2023 käsikirjoitusohjelmaan

Mediametkan organisoima yhteispohjoismainen Northern Script -ohjelma haluaa vuonna 2023 kunnioittaa vanhoja alumnejaan. Mediametka yhdessä pohjoismaisien kumppaniensa kanssa etsii Northern Script -kilpailuun osallistuneita käsikirjoittajia aikaisemmilta vuosikursseilta ja pyytää heitä lähettämään lyhytelokuvakäsikirjoituksia Northern Script 2023 Alumni -ohjelmaan.

Pohjoismaisen kulttuuripisteen VOLT-ohjelmarahoituksen turvin Northern Script 2023 -ohjelma kunnioittaa historiaansa. Northern Script pyytää alumnejaan hakemaan vuoden 2023 Northern Script Alumni 2023 -ohjelmaan. Ohjelman avulla nuoret pääsevät tutustumaan muihin käsikirjoittajiin ja saavat tukea, koulutusta ja mentorointia alan ammattilaisilta oman käsikirjoituksen kehittämiseen.

Työpajojen jälkeen pohjoismainen tuomaristo valitsee parhaat käsikirjoittajat osallistumaan marraskuussa Oulun kansainvälisen lasten ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä järjestettävälle Northern Script- käsikirjoitusleirille. Tänä vuonna Northern Script-ohjelmassa näkyy ja kuuluu nuoren ääni ja heidät otetaan huomioon hankkeen eri vaiheissa. Northern Script tekee yhteistyötä Oulun seudun ammattiopiston mediaopiskelijoiden kanssa, ja ensimmäistä kertaa opiskelijat pääsevät itse valitsemaan finaaliin päässeistä käsikirjoituksista kolmen kärki, jotka tullaan kuvaamaan ja editoimaan lyhytelokuviksi. Valmiit elokuvat näytetään Oulun kansainvälisen lasten ja nuortenelokuvien festivaalin loppunäytöksessä.

Kaikille Northern Script -alumneille, joista jotkut ovat uransa alkuvaiheissa, toiset vielä opintojensa alussa – tämä on mahtava tilaisuus puoliammatilliseen verkostoitumiseen ja omaan ammatilliseen kehittymiseen. Leirille valituille finalisteille leiri tarjoaa elokuva-alan kontakteja, vertaistukea, pitchaus-harjoittelua ja oman käsikirjoituksen tuunaamista ammattimentorin avulla. Leirin lopuksi on yhdelle onnekkaalle tarjolla upea palkinto, josta kerromme myöhemmin lisää.

Alumnien haku on nyt päällä ja se päättyy 2.8.2023. Haku koskee kaikkia Pohjoismaiden hakijoita. Lisätietoa ilmoittautumisesta Northern Script Alumni -ohjelmaan osoitteessa  www.nosi.fi