Minun elokuvani -tekijävierailu valtakunnallisella elokuvaviikolla

Minun elokuvani -tekijävierailu striimataan Mediametkan Youtube-kanavalle 3.10.2023 klo 10-11.

Elokuvaohjaaja-tuottaja Pauliina Punkki on Mediametkan tekijävieras valtakunnallisella elokuvaviikolla lokakuun alussa. Tilaisuus striimataan Mediametkan Youtube-kanavalle maanantaina 3.10.2023 klo 10-11.

Pauliina Punkki on Torniosta, Suomen Lapista kotoisin oleva tuottaja, käsikirjoittaja, ohjaaja ja elokuvaleikkaaja. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta, elokuvataiteen puolelta. Punkki on toiminut elokuva- ja televisio alalla yli 20 vuoden ajan. Hän on tehnyt ohjaajana ja elokuvaleikkaajana palkittuja lyhytelokuvia, teatterielokuvia, dokumenttielokuva ja televisiosarjoja.

Vierailun aikana Pauliina kertoo urastaan elokuvantekijänä, elokuvan tekemisestä yleisesti sekä uudesta dokumenttielokuvastaan Lumipalloefekti.

LUMIPALLOEFEKTI (Suomi 2023) 90 min        

Elokuvaohjaaja Punkki lähtee ottamaan selvää mitä oikein tapahtui lappilaisessa Kittilän kunnassa?   

Lumipalloefekti kertoo yhdestä Suomen historian suurimmasta poliittisesta skandaalista. Pauliina Punkki sukeltaa syvälle lappilaisen kunnan kohuttuun tapahtumasarjaan. Miten nuoren feministikunnanjohtajan valinta sysäsi liikkeelle yhä pyörivän lumipalloefektin? Elokuva vie katsojan elämysmatkalle tunturiin, tragikoomiseen tarinaan suomalaisen demokratian horjuvista rakenteista.  

Kunnallispolitiikka on intohimolaji, ainakin Kittilässä.

Lumipalloefektin tapahtumapaikka on Kittilän kunta. Kittilä ajautui demokratian kriisiin vuonna 2013. Kunnanjohtajan ja kuntapäättäjien välinen luottamuspula sai aikaan mediasirkuksen, valtion laatiman uuden lain Lex Kittilän ja Suomen suurimmat rikosoikeudenkäynnit kuntapäättäjiä vastaan. Yksi elokuvan henkilöistä, viime vuonna Kittilän kunnanjohtajan virkaan valittu, sai keväällä 2023 Korkeimman oikeuden tuomion virka-aseman väärinkäyttämisestä. Tuomiosta huolimatta hän saa pysyä virassaan.   

Tällainen lumipalloefekti voi tapahtua missä vain ja milloin vain, myös talven ihmemaassa, revontulten keskellä ja yhdessä maailman vähiten korruptoituneista valtioista.