Valokuva (c) Rabbit Films, https://www.rabbitfilms.com/scripted/

Minun elokuvani -tapahtuma Espoon Cinéssä

Mediametka järjestää Minun elokuvani -tapahtuman Espoon Cinéssä perjantaina 25.8 klo 13-15.30.

Tilaisuus alkaa elokuvanäytöksellä, joka on tällä kertaa kotimainen fiktioelokuva Kupla, joka sai Suomen ensi-iltansa vuonna 2022. Tämä Aleksi Salmenperän ohjaama lämminhenkinen draamakomedia kuvaa perhe-elämän, kasvatuksen ja parisuhteen haasteita lämpimästi, samaistuttavasti ja hurmaavan humoristisesti, kipeistäkin aiheista huolimatta.

Elokuvan jälkeen tekijävieraaksi saapuvat elokuvan nuoret näyttelijät Stella Leppikorpi ja Amos Brotherus, jotka vastaavat yleisön kysymyksiin sekä kertovat lisää elokuvasta ja omasta näyttelijänurastaan. Tekijävierailu alkaa heti elokuvanäytöksen jälkeen ja kestää 45 min.

Stella Leppikorpi on 18-vuotias lukiolainen Sibelius-lukion tanssilinjalta. Hän asuu Helsingissä, Munkkiniemessä, jonne palasi juuri vaihto-oppilasvuoden päätyttyä Ranskan Normandiassa. Stella harrastaa tanssia, pianonsoittoa, laulua ja tennistä. Stella on esiintynyt pienissä rooleissa muutamissa TV-sarjoissa ja elokuvissa. Kupla oli hänen ensimmäisen elokuva-päärooli.  

Amos Brotherus (s. 2001) on monipuolisesti lahjakas nuori näyttelijä. Alkusysäyksen uralleen hän sai Billy Elliot -musikaalin pääroolista 2015. Vuonna 2023 Brotherus oli Jussi-ehdokkaana parhaasta sivuosasta roolistaan Aleksi Salmenperän ohjaamassa Kupla-elokuvassa (2022). Nuoresta iästään huolimatta hän on tehnyt jo useita merkittäviä rooleja lukuisissa elokuvissa.

Minun elokuvani -tapahtuma on suunnattu ensisijaisesti toiseen asteen oppilaitoksille, joissa mediakasvatus ja elokuvakulttuurityö ovat osa opintosuunnitelmaa. Opettaja, mikäli olet kiinnostunut tuomaan luokkasi elokuvanäytökseen ja osallistumaan tekijävierailuun, täytäthän tämän ilmoittautumislomakkeen (lomake avautuu uuteen ikkunaan). Palaamme sinulle ilmoittautumisesi jälkeen tapahtumajärjestelyistä.

Tapahtuman järjestäjinä ja rahoittajina toimivat Mediametka, Espoon Ciné, Espoon kaupunki sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisätietoja Mediametkan Minun elokuvani -tapahtumista sivuiltamme (sivu aukeaa uuteen ikkunaan).