Minun elokuvani

Minun elokuvani -palvelu palvelee ympäri vuoden

Minun elokuvani –palvelun tarjoaa maksutonta palautetta nuorille elokuvantekijöille kirjallisesti ympäri vuoden. Syksyllä Vantaan Vernissalla toteutettavilla elokuvafestivaaleilla tekijät pääsevät tapaamaan elokuva-ammattilaisia kasvotusten. Koulujen media- ja elokuvakasvatusta palvelu tukee tarjoamalla maksuttomia elokuvaohjaajien luentoja.

Minun elokuvani on Metkan kaikille alle 29-vuotias lapsille ja nuorille sekä kouluille suunnattu palvelukokonaisuus. Perinteinen Minun elokuvani –tapahtuma järjestetään vuoden 2020 syksyllä 32. kerran Vantaan Vernissalla. Elokuvafestivaaleilla nuoret elokuvantekijät pääsevät näkemään työnsä valkokankaalta ja saavat työstään ammattilaisten palautetta.

Minun elokuvani palautepalvelun kautta alle 29-vuotiaat elokuvantekijät voivat saada kirjallista palautetta omista töistään elokuva-alan ammattilaisilta. Palautepalvelu toimii ympäri vuoden.

Koulujen media- ja elokuvakasvatusta palvelu tukee tarjoamalla maksuttomia elokuvaohjaajien ja muiden elokuva-alan ammattilaisten luentoja. Palvelu on suunnattu peruskoululle ja 2. asteen oppilaitoksiin. Vierailuissa ammattilaiset kertovat omasta työstään oppilaiden kysymysten pohjalta. Ammattilaisten puheenvuorot elokuva-alasta soveltuvat esimerkiksi monialaisia opintoja tai mediakursseja. Ryhmäkokoa ei ole rajoitettu, joten kyseessä voi olla myös luento isommalle ryhmälle.

Minun elokuvani –palvelukokonaisuus kuuluu Metkan maksuttomaan perustoimintaan, eli se on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Sen tarkoitus on tukea lasten ja nuorten elokuvaosaamista ja koulujen elokuvakasvatusta. Maksuttomalla palvelulla tuetaan mediakasvatuksen toteutumista tasa-arvoisesti kaikkialla Suomessa. Vuosittain toteutetaan rajoitettu määrä elokuvaohjaajien vierailuja, tilauslomake löytyy Minun elokuvani – sivuilta.

Lisätietoa Minun elokuvasta löytyy Minun elokuvani -sivulta.