Minun elokuvani on täällä taas!

Lasten ja nuorten audiovisuaalisen kulttuurin tukeminen on Metkan toiminnan ydintä. Siksi lähdemme tarjoamaan yhdessä kumppaneidemme kanssa lapsille, nuorille ja kouluille erilaisia tapoja osallistua Minun elokuvani palvelukokonaisuuteen.

Aikaisempien vuosien tapaan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten audiovisuaalista kulttuuria luomalla rakentavaa dialogia elokuva-alan ammattilaisten ja elokuvakulttuurista kiinnostunneiden välillä. Tänä vuonna Minun elokuvani on kaikille alle 29-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä opettajille suunnattu maksuton palvelukokonaisuus, joka tarjoaa itselle sopivimman tavan osallistua. Palvelukokonaisuuteen kuuluvat:

Festarit Kulttuurikeskus Vernissalla 28.9.2019 klo 10-18. Lähettämällä oma elokuva festariohjelmistoon 1.6.2019 mennessä sitoutuu samalla saapumaan paikalle. Elokuvien tekijät pääsevät itse ääneen, ja voivat kysyä suoraan elokuva-alan ammattilaisilta juuri niitä kysymyksiä, joita ovat aina halunneet heiltä kysyä. Festareilla on oivallinen tilaisuus verkostoitua, tutustua toisiin tekijöihin ja suunnitella uusia projekteja. Elokuva-alan ammattilaiset ovat mukana festareille keskustelemassa ja kertomassa omista kokemuksistaan elokuva-alalla.

Kirjallinen palaute. Lapset ja nuoret saavat halutessaan omasta elokuvastaan ammattilaisen kirjallisen palautteen. Kirjallinen palaute tilataan verkkosivuilta löytyvän lomakkeen avulla ja on avoinna ympäri vuoden.

Kouluyhteistyö. Perusasteen ja 2.asteen oppilaitokset voivat tilata Elokuvaohjaaja kouluun – luennon, jonka voi liittää osaksi monialaisia oppimiskokonaisuuksia tai erillisiä mediakursseja.

Et voi siis olla ottamatta Minun elokuvani palvelua omaksesi! Palvelukokonaisuus auttaa elokuvakulttuurista kiinnostuneita lapsia ja nuoria löytämään luovuuden lähteensä ja saamaan elokuva-alan ammattilaisten opastuksella siivet, joilla lentää vieläkin vakaammin. Ei liian korkealla, ei liian matalalla, vaan juuri sopivalla tajuudella kohti elokuvien lumoa ja itseilmaisua. Koulut taas ovat tärkeässä roolissa yhdenvertaisen media- ja elokuvakasvatuksen toteuttajina!

Ohjeet ilmoittautumiseen ja luennon tilaamiseen löytyvät Minun elokuvani -sivulta.