Metkan uusi harjoittelija esittäytyy

Yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa opiskeleva Johannes viimeistelee opintojaan ja on mukana Metkan uudessa hankehaussa.

Moikka kaikille!

Olen Johannes Repo ja toimin tänä keväänä Mediakasvatuskeskus Metkalla harjoittelijana. Opiskelen yhteisöpedagogiksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa, ja harjoittelujakso on opintojeni viimeinen kehittävä harjoittelu.

Kiinnostuin Metkasta harjoittelupaikkana, sillä oma kiinnostukseni mediakasvatusta kohtaan on suuri, sekä aikaisempi tutkintoni medianomiksi tuki tätä valintaa. Tavoitteenani onkin päästä tulevaisuudessa toimimaan aktiivisesti mediakasvatuksen parissa.

Harjoittelijana Metkalla pääsen käyttämään hyödyksi aikaisempaa osaamistani, ja mukaan kiinnostaviin projekteihin. Harjoittelutehtävinäni on kuvata opetusvideoita Metkan uuteen koulutushankkeeseen. Videot käsittelevät videokuvaamisen perusteita kotioloissa, ilman ammattilaisvälineitä. Teemoina ovat esimerkiksi videon kuvakäsikirjoitus, editointi ja valon käyttö.  Aloitan myös keväällä ohjaamaan videokerhoa alakoululaisille. Etätoteutuksena tapahtuva iltapäiväkerho käsittelee videokuvausta harrastuksena, sekä videoiden tulkintaa ja niiden merkityksien pohdintaa.

Harjoitteluni aikana alan myös suunnitella ja kirjoittaa opinnäytetyötäni liittyen Mediakasvatuskeskus Metkan toimintaan. Aiheena opinnäytetyössäni on tehdä kartoitusta eri ikäisten audiovisuaalisen median kulutus ja tuotantotavoista. Kartoituksen on tarkoitus tukea Metkaa tulevissa mediakasvatushankkeissa, ja selvittää eri ikäryhmien tarpeita ja yhteistyömahdollisuuksia. Kerään siis lisää tietoa ylisukupolvisen mediakasvatuksen toteuttamisen tapoihin.

Harjoittelultani odotan mielenkiintoisia ja osaamistani kehittäviä tehtäviä, joiden kautta projektiosaaminen ja hanketyökohtainen kokemukseni kehittyy.

Kirjoittaja:

Johannes Repo