Mediametkan Oivallus-seminaari tulee taas!

Tämän vuoden Oivallus-seminaarin teemana on Taidekasvatuksen merkitys lasten ja nuorten tulevaisuudessa. Pääset tutustumaan seminaarin alustavaan ohjelmaan ja jo sovittuihin yhteistyötahoihin nettisivuillamme.

Varaathan kalenteriisi ajankohdaksi 9.10.2024 sekä tapahtumapaikaksi Tampereen. Mikäli haluat päästä varaamaan oman paikkasi lähiseminaarissa hyvissä ajoin, tilaathan Mediametkan uutiskirjeen. Julkaisemme ilmoittautumislomakkeen kevään viimeisessä uutiskirjeessämme 13.6.2024.


Taidekasvatuksen merkitys lasten ja nuorten tulevaisuudessa

Lasten ja nuorten tulevaisuudessa tulee olla toivoa. Uskoa parempaan täytyy vahvistaa ja tukea. Luovuus antaa avaimet omien vahvuuksien löytämiseen, sanoittamiseen sekä identiteetin kehitykseen. Taide ja taiteen kanssa vuorovaikutuksessa toimiminen mahdollistavat uusia lukutaitoja, osallisuutta, kriittistä ajattelua, uuden oppimista, kädentaitoja ja sosiaalisuutta, jotka kantavat aina lapsuudesta vanhuuteen. Taidot, jotka kehittyvät ovat myös tunne- ja empatiataidot. Nämä ovat kaikki sellaisia taitoja, joita tulevaisuuden osaajilta entisestään vaaditaan. Lapsille ja nuorille täytyykin mahdollistaa laaja-alainen kulttuurikasvatus, niin median monimuotoisuudessa toimimisesta ihan konkreettisiin kädentaitoihin.

Tämän vuoden Oivalluksessa saat konkreettisia vinkkejä ja taitoja kaikenikäisten luovuuden tukemiseen ja kehittämiseen. Työpajat keskittyvät käytännöllisiin taide- ja kulttuurikasvatuksen vinkkeihin ja toimintamalleihin, joista ammentaa omassa työssään. Esimerkkejä työpajoista ovat mm. tunnetaitotyöpaja, ylisukupolvinen luovuus -työpaja sekä kuvataidetyöpaja.