Koulujen elokuviikkoa vietetään jälleen

Koulujen elokuvaviikko on 0.–9. luokille suunnattu maksuton elokuvakasvatuksen teemaviikko, jota vietetään 3.–9.10.2022.

Osana Koulujen elokuvaviikkoa, Mediametka ry on järjestenyt elokuva-alan ammattilaisten vierailun kaikkiin Suomen peruskouluihin samanaikaisesti etänä. Koulut ovat voineet lähettää kysymyksiä haastateltaville vieraille etukäteen sekä vierailun aikana chatin kautta.

Kouluvierailulle saapui käsikirjoittaja-näyttelijä Jenny Dahlström sekä sisällöntuottaja-juontaja Anni Iikkanen. Tallenne on katsottavissa alta.

https://www.youtube.com/watch?v=bWEO3OMFdE8

Jenny Dahlström on käsikirjoittaja ja näyttelijä, jonka teoksia ovat Kaikki oikein (2018) sekä Kiljuset! (2022). Dahlström nousi suuren yleisön tietoisuuteen näyttelijänä roolistaan Käenpesä-sarjassa (2004–2007). Hän on ollut käsikirjoittamassa myös jaksoja TV-sarjoihin Vastaparit, Salatut elämät, Koukussa sekä Downshiftaajat. Anni Iikkanen toimii sisällöntuottajana ja juontajana Yle Summerissa, käsikirjoittaa omaa sketsisarjaa, konseptisuunnittelee nuorten sarjoja sekä tekee suosittuja TikTok-videoita. Hän on näytellyt nuortensarjassa Luuserit (2020) sekä Valoa, valoa, valoa -elokuvassa (2023).

Haastattelijana Leimu Leisti.

Kesto: n. 44 minuuttia

Tutustu elokuvaviikon muuhun ohjelmaan osoitteessa https://www.elokuvaviikko.fi