Kehon viestien äärelle pysähtyminen

– Pysähdytäänpä nyt tämän tunnesopan äärelle ihan rauhassa.

Mitä varpaat haluaa sanoa?

Ihana Mitä varpaat haluaa sanoa- laulu johdattaa lapset ja aikuiset kuulostelemaan, mitä asiaa käsillä, masulla ja varpailla on. On tärkeää välillä pysähtyä kuulostelemaan, mitä oma keho haluaa sanoa.

Sävellys, kitara, laulut, koskettimet, sovitus: Saara Teini. Basso, rummut, äänitys ja miksaus: Patrik Andersson Sanat: Leena Mela ja Saara Teini

Hallin ja Uulan tunnetiedotin

Kun seikkailulle lähdetään, tunnetiedottimesta tarkistetaan sää. Paistaako taivaalla aurinko suuri vai kerääntyykö sen eteen pilviä juuri? Halli- nalle ja Uula- kissa kertovat tunnesäätilaa loruttelemalla.

Oma tunnetiedotukseni

Halli-nallen tunnekortteja ja tunnesäätilakortteja voitte käyttää oman säätiedotuksen tekemiseen. Voitte rakentaa yhdessä isosta pahvilaatikosta oman tunnetiedottimenne, jossa jokainen lapsi voi aina vuorollaan käydä näyttämässä oman sen hetkisen tunnesäätilansa. Tunnesäätiedotuksesta kannattaa tehdä päivittäinen tapa tai osa aamu- tai päiväpiiriä. Halli-nallen tunnekorttien ja säätilakorttien avulla voi myös yhdessä miettiä, mitkä tunnesanat niihin voisivat sopia tai mikä säätila ja nallen ilme voisivat sopia yhteen.

Tuokiota varten tarvitset:

  • Halli- nallen tunnekortit tulostettuna (Materiaalisivulla Tunnetaiturimateriaali)
  • Tunnesäätilakortit tulostettuna (Materiaalisivulla Tunnetaiturimateriaali)
  • Iso pahvilaatikko, mielellään sellainen, johon lapset mahtuvat sisään.