Kansainvälinen Minding Media -hanke etenee aikataulussa

Minding Media hanke on kansainvälinen Erasmus + -hanke, jonka tavoitteena on luoda mediakasvatustyökaluja vuoden 2010 jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten medialukutaidon, ja opettajien mediakasvattajina toimimisen tueksi.

Johannes Repo Metkasta vieraili toukokuussa Irlannissa Minding Media -hankkeen kokouksessa. Tapaamisessa keskusteltiin hankkeen etenemisestä ja tulevista tehtävistä. Tapaamisessa esiteltiin myös hankkeen nettisivuja joita pääset katsomaan tästä.

Minding Media hankkeen osallistujia vierailulla Derryssä

Erasmus + rahoitteinen Minding Media -hanke etenee aikataulussa. Hankkeen kolmesta tuotoksesta ensimmäinen – Opetusvideokirjasto, saadaan valmiiksi tänä kesänä. Opetusvideokirjastoon liittyy eri medialukutaidon osa-alueisiin, sekä sosiaaliseen mediaan ja mainonnanlukutaitoon liittyviä videoita, jotka on suunnattu 8–10, ja 11–12-vuotiaille. Opetusvideoiden ohessa on myös tehtävä johon täytyy vastata opitun perusteella. 

Hankkeen toisen tuotoksen suunnittelu ja toteutus alkoi keväällä 2022. Opetukseen pelillistämisen keinoin tähtäävä Minecraft World, hyödyntää suositun rakentelu- ja seikkailupelin mekaniikkaa medialukutaidon edistämiseen luotavan pelikokemuksen luomisessa. Myös Mediametka sai suunnitella oman pelimaailman ja tarinan mediataitojen opettelua varten. Minecraft Worldin on määrä valmistua ennen joulua. 

Minding Media -hankkeeseen liittyy Minecraft-pelissä suoritettava oppimistehtävä

Hankkeen kolmas tuotos, eli Teachers Toolkit -opettajien apupaketti, aloitetaan joulukuussa. Mediametka on tässä tuotoksessa päätekijänä yhdessä Irlantilaisen Letterkennyn teknillisen instituutin kanssa (Letterkenny Institute of Technology). Tavoitteena on luoda oppimisympäristö opettajien tueksi media- ja mainonnanlukutaidon opettamisessa. Teachers toolkit pitää sisällään kuvauksen projektin muista sisällöistä, sekä neljän oppitunnin mittaisen oppituntisuunnitelman 8–10 ja 10–12-vuotiaille. Valmista pakettia tullaan testaamaan hankkeen osallistujamaiden kouluissa ensi vuonna. 

Seuraa Minding Media -hanketta somessa: Facebook, Twitter

Lue lisää hankkeesta Täältä