Oivallus seminaari 6.10.

Metkan vuosittainen Oivallus-seminaari järjestetään verkossa 6.10.. Teemana 2021 on Tulevaisuuden lukutaidot – yhdessä ymmärrystä etsimässä.

Metkan vuosittainen Oivallus-seminaari järjestetään verkossa 6.10.. Teemana 2021 on Tulevaisuuden lukutaidot – yhdessä ymmärrystä etsimässä.

Oivallus-mediakasvatusseminaari 6.10.2021 ilmoittautuminen on päättynyt. Seminaarin puheenvuoroja voi seurata Facebook Live -striiminä osoitteeta https://www.facebook.com/mediametka/live. Seminaarin tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen.

Metkan Oivallus-seminaari järjestetään vuonna 2021 kokonaan verkossa koronatilanteesta johtuen. Tarjolla on asiantuntijapuheenvuoroja sekä huikeat 17 työpajaa ja pienryhmäkeskustelua, joihin osallistujat jakaantuvat oman mielenkiintonsa mukaan. Koko ohjelman, työpajalistauksen sekä ilmoittautumislinkin löydät täältä.

Oivalluksen teemana on Tulevaisuuden lukutaidot – yhdessä ymmärrystä etsimässä. Inspiraatiota teemalle saatiin Opetushallituksen Uudet Lukutaidot -kehittämisohjelmasta, ja päivän aikana näitä tarkastellaankin eri näkökulmista esimerkiksi Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sekä Innokas-verkoston puheenvuoroissa.

Päivän aikana tarkastellaan tulevaisuuden lukutaitoja laajemmalla skaalalla ja myös osana non-formaalia oppimista. Osana tulevaisuuden lukutaitoja tarkastellaan myös erilaisia kansalaistaitoja, ja työpajatarjonnassa keskitytään esimerkiksi aktiiviseen kansalaisuuteen, globaalikasvatukseen ja tunnetaitoihin.

Metka järjestää Oivalluksen osana perustoimintaansa, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lisäksi mukana on laaja joukko yhteistyökumppaneita mahdollistamassa seminaaria: Itä, Lounais- ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, Espoon ja Helsingin kaupunginkirjastot, Innokas-verkosto sekä Suomen luokanopettajat ry. Yhteistyökumppanimme Keskustakirjasto Oodi on toivottavasti mukana seminaarissa jälleen ensi vuonna, ja pääsemme tapaamaan jälleen myös kasvotusten.