Oivallus-mediakasvatusseminaari 30.10.2023

Osaa ja osallista – lasten ja nuorten mediataitoja tukemassa

Mitä on lasten ja nuorten omaehtoinen digikansalaisuus? Työpajoissa ja asiantuntijapuheenvuoroissa mediakasvatusalan ammattilaiset pohtivat lasten ja nuorten osallisuutta ja osallistamista digitalisoituvassa maailmassa. Kriittinen digitaalinen lukutaito pitää sisällään media- ja monilukutaidot mutta myös ymmärryksen lapsen ja nuoren digi-identiteetistä, vastuullisesta digitaalisesta osallistumisesta, digihyvinvoinnista ja yhteisöllisyydestä. Miten mediakasvatusalan ammattilaiset voivat tukea ja opastaa lapsia ja nuoria mediataidoissa sekä aktiivisiksi digikansalaisiksi? Osallistu Oivallukseen niin tiedät!

Vuosittainen Oivallus-mediakasvatusseminaari tuo yhteen mediakasvatusalan asiantuntijat. Päivän kestävä seminaari tarjoaa tietoja, taitoja ja hyväksi havaittuja käytäntöjä mediakasvatukseen eri ikäisten lasten ja nuorten parissa työskenteleville opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Oivalluksen yksi tärkeä tavoite on avata uusia ovia moniammatillisen yhteistyön toteutumiseen.

Seminaari toteutetaan lähitapahtumana Helsingissä. Etänä tarjotaan vain rajallinen määrä sisältöjä, ja etäosallistumiseen on eri ilmoittautuminen.

Lue lisää ohjelmasta tapahtumasivuilta. (avautuu uuteen ikkunaan)


Ilmoittautuminen

Vuoden 2023 seminaariin voit ilmoittautua ostamalla seminaarilipun lippukaupasta. Lipun hintaan sisältyy lähiseminaarin kaikki ohjelma sekä ruoka- ja juomatarjoilut.

Pääset lippukauppaan alla olevaa nappia painamalla. Kun olet ostanut lipun, sinulle lähetetään erilliset ohjeet työpajoihin ilmoittautumisesta. Kussakin työpajassa on rajallinen määrä paikkoja, joten nopeat syövät hitaat!

Mikäli tilaisuuteen on lippuja vielä jäljellä, myymme lippuja myös ovelta tapahtumapäivänä.


Aikataulu

  • Seminaarin avaus ja aamukahvitarjoilu Kulttuurikeskus Caisassa klo 8.30 – 8.55
  • Työpajat Kulttuurikeskus Caisassa klo 9.00 – 11.30
  • Etätyöpajat Zoomissa klo 11 – 12.15
  • Lounas tarjoillaan Cafe Bruketissa klo 11.30 – 12.30
  • Keynote-puheenvuorot Kulttuurikeskus Caisassa ja etäosallistujille striimattuna verkossa klo 12.30 – 15.20
  • Seminaarin loppusanat klo 15.20 – 15.30.
  • Iltapäiväohjelmaa ja virkistäytymistä Kulttuurikeskus Caisassa klo 15.30-16.30.

Ohjelma avautuu uuteen ikkunaan.