Lähdetään tunneseikkailulle

– Mikä tuo ääni on? Mennään katsomaan.

Lähdetään tunneseikkailulle

Tervetuloa mukaan tunneseikkailulle! Kun lähdetään seikkailulle, tarvitaan kulkuneuvo. Uulalla ja Hallilla on pahvilaatikkoauto. Teidän kulkuneuvonne voi olla lentävä matto tai juna tai ehkäpä osaattekin lentää itse! Tässä tuokiossa kuunnellaan myös ääniä ja pohditaan, millaista ääntä oma kulkuneuvo voisi pitää.

Tuokiota varten tarvitset:

  • Tuoleja, tyynyjä, jumppamattoja tai pahvilaatikoita kulkuneuvoa varten
  • Halutessanne voitte käyttää äänten tuottamiseen erilaisia esineitä tai soittimia

Tehdään oma taikakaukoputki

Valmistakaa yhdessä lasten kanssa ennen seuraavan tuokion katsomista jokaiselle oma taikakaukoputki. Niitä varten tarvitsette:

  • vessapaperirullia tai talouspaperirullia
  • Itse tehtyä maalia

Valmistakaa itse maalia ja maalatkaa vessapaperirullat. Turvallisia maaleja voi valmistaa itse erilaisten elintarvikkeiden avulla. Erilaisia reseptejä löytyy paljon netistä ja omia kokeiluja kannattaa tehdä yhdessä lasten kanssa. Anna lasten tunnustella, tutkia ja sekoittaa itse aineksia elintarvikeväriä lukuun ottamatta.

Katselen ja kiikaroin

Kun ollaan seikkailulla, on tärkeää osata pysähtyä välillä katselemaan sitä, mitä ympärillä on. Tässä tuokiossa valmistetaan tutkitaan taikakaukoputkella ympäristöä. Millaisia värejä näette? Millaisia muotoja näette? Mitä asioita näette? Taikakaukoputkilla näkee kaikkea, mitä ympärillä on oikeasti olemassa. Lisäksi niillä näkee myös mielikuvituksen kuvia. Ihania kiikaroimishetkiä!