Notice: Undefined variable: class in /var/www/customers/mediametkafi/public_html/wp-content/themes/mediametka/header.php on line 25
class="page-template page-template-page page-template-page-php page page-id-87 page-child parent-pageid-7">

Mainiot Mediaperheet -materiaalikokonaisuus on suunnattu ammattikasvattajille ja muille 6-8 -vuotiaiden kanssa toimi-ville. Materiaalikokonaisuus opastaa järjestämään Mainiot Mediaperheet -tilaisuuden ja antaa taustatietoa lasten ja kotien media-arjesta, koulun ja päiväkodin roolista ja -mediakasvatuksesta kasvatuskumppanuuden hengessä. Mainiot Mediaperheet-toimintamallin tehtävien kohderyhmänä ovat esikoulu, ja 1.- ja 2.-luokkalaiset vanhempineen. Tehtävät ovat sovellettavissa eri ikäryhmille.

Mainiot Mediaperheet -toimintamallin tavoitteena on myös lisätä vanhempien ja ammattikasvattajien mediakasvatusvalmiuksia sekä auttaa löytämään ja hyödyntämään kotien, päiväkotien ja alakoulujen mediakasvatuksen tueksi julkaistuja aineistoja.

Mainiot Mediaperheet -oppaan avulla järjestät hauskan mediakasvatustapahtuman!

Mainiot Mediaperheet -tehtävät kannustavat vanhempia tutkimaan median mahdollisuuksia ja tuottamaan sisältöä yhdessä lasten kanssa. Tehtäväpisteillä kuvataan, katsotaan, kuunnellaan, keskustellaan ja pelataan. Tarkoituksena on että vanhempi tutkii, pelaa, pohtii ja erityisesti pitää hauskaa yhdessä lapsen kanssa. Sekä lapset että aikuiset saavat pohtia sisältöjä ja tarttua laitteisiin. Mainiot Mediaperheet -tehtävärata voidaan toteuttaa omana tilaisuutena tai jonkin muun tapahtuman yhteydessä.

Lataa Mainiot Mediaperheet-opas

 

Tutustu Mainioihin Mediaperheisiin!

Kaksitoista Mainiota Mediaperhettä innostaa perheitä tutustumaan monipuolisesti eri medioihin, sisältöihin ja ilmiöihin. (Linkit aina kunkin perheen tehtäviin)

 

Perhe Keimilä on kiinnostunut peleistä ja pelikulttuurista. Se kannustaa perheitä nauttimaan peleistä ja kokeilemaan pelaamista porukalla.Perhe muistuttaa myös seikoista, joilla voidaan varmistua pelaamisen turvallisuudesta ja lapsen hyvinvoinnista.

Keimilä-KokoPerheLiikkuu

Keimilä-MeidänPerheenPelihahmo

Keimilä-PelataanYhdessä

Keimilä-HypääPyöriKävele

 

Perhe Stoori pitää tarinoista. Perhettä kiinnostaa myös, millä tavoin tarinat ja kertomukset rakentuvat: miten jännitys saadaan kihelmöimään tai huumori kukkimaan. Se muistuttaa kertomisen ja kertomusten merkityksellisyydestä kaikenikäisille

Stoori-KeksiJaKerroEläinsatu

Stroori-EsineetTarinaksi

Stoori-LapsuudenKultahetket

Stoori-Sadutushetki

 

Perhe Mobiili tuntee kännykät paremmin kuin omat taskunsa. Kaikenlaiset muutkin mukana kuljetettavat mobiililaitteet ja niillä tapahtuva toiminta on heidän erikoisalaansa.

Mobiili-KunIskäÄiskäKännykänOsti

Mobiili-Kännykkävisailu

Mobiili-TulevaisuudenKännykkä

 

Perhe Muuvinen on jatkuvassa liikkeessä. Muuviset jaksavat loputtomiin hämmästellä, miten kuva saadaan elämään ja mistä syntyy elokuvan lumo. Vaikka perheenjäsenet ovatkin kaikkiruokaisia makutottumuksiltaan, ikärajojen ja ohjelmien sisällön suhteen he ovat kuitenkin tarkkoja.

Muuvinen-VauhtiaKuvaan

Muuvinen-ElokuvanKäsikirjoitus

Muuvinen-RakennaJaAnimoi

Muuvinen-PiirrosEläväksi

Muuvinen-MunTalentti

 

Perhe Saundila on kaiken aikaa korvat höröllä, jotta yksikään kiinnostava ääni ei livahtaisi ohi korvien. He innostuvat kaikenlaisista äänistä yhtälailla kuin hiljaisuudesta. Ja osaavat tarvittaessa pitää myös itse ääntä.

Saundila-LehtikuvastaKuuluu

Saundila-LehtikuvastaKuuluu

Saundila-ÄänimaisemaYmpärillämme

Saundila-MinäÄäniefektinä

Saundila-Äänijälkiä

Perhe Kääkle on erikoistunut internetiin, langattomaan ja langalliseen verkkoon sekä kaikenlaiseen sosiaaliseen elämään niiden välityksellä. He tuntevat netiketit ja sosiaalisen median säännöt ja auttavat mielellään muitakin niiden kanssa.

Kääkle-MeNetissä

Kääkle-Sanakoe

Kääkle-Netiketti

Kääkle-TästäTykkäänNetissä

Kääkle-Mainio.chat

 

Perhe Potretti on erittäin kiinnostunut kuvista. He tekevät ja ottavat kuvia, muokkaavat ja jakavat niitä. Erityisesti he pitävät kuvien tutkimisesta.

Potretti-Perhepotretti

Potretti-RuudutYhteen

Potretti-KolmeKuvaaTarinaksi

Potretti-KummallisetKuvakulmat

 

Perhe Printtilä nauttii lukemisesta. Kodin seinät on vuorattu kirjahyllyin,ja pöytiä koristavat korkeat lehtipinot. Perheen yhteiset lukuhetket ovat kaikkien suosikkipuuhaa.

Printtilä-ApuOlemmeLööpissä

Printtilä-TunteitaTulvillaan

Printtilä-KadonneetKirjaimet

Printtilä-TekstiäKuvaan

 

Perhe Peli-Sääntö muistuttaa turvallisesta median käytöstä ja yhteisten sopimusten tärkeydestä kotirauhan säilymiseksi. He pitävät kiinni peliajoista ja ikärajoista ja nauttivat yhdessä tekemisestä.

Peli-Sääntö-MeidänPerheenMediakellot

Peli-Sääntö-MeidänPerheenPelisäännöt

Peli-Sääntö-TietokoneenKäyttösopimus

Peli-Sääntö-Mediajumppa

Peli-Sääntö-Toivepäivä

 

Perhe O’Sallinen osallistuu ja vaikuttaa. He haluavat ottaa kantaa, ilmaista mielipiteensä ja tehdä toisin. He houkuttelevat tutut ja tuntemattomat mukaan osallistumaan.

OSallinen-JosMinäSaisinPäättää

OSallinen-PalautettaTVohjelmasta

OSallinen-VaikuttamisenVerkosto

 

Perhe Wikilä on tiedonjanoinen. Koko perheen voimin he etsivät, tuottavat, jakavat ja muokkaavat tietoa. Heidän lempikysymyksensä on ”miksi?”.

Wikilä-ArvaaMissäOlenPäivisin

Wikilä-KukaMitäMissä

Wikilä-KirjastonLöydöt

 

Perhe Shoppala rakastaa shoppailua, muttei osta sikaa säkissä. Tämä valveutunut kuluttajaperhe pyrkii tekemään järkeviä, eettisesti kestäviä valintoja ja osaa tarkastella mainosten antamaa tietoa kriittisesti.

Shoppala-TuotteenOhessa

Shoppala-OstetaanSeLelu

Shoppala-ArvaaMitäMainostan

Shoppala-MissäMainoksetPiilevät

Shoppala-MainoksenHahmo

 

Edistämme lasten ja nuorten mediakasvatusta erityisesti elokuvan, mutta myös muun liikkuvan kuvan osalta.