Tulosta tämä sivu

Vuoden 2014 palautteenantajat:


 

AJ Annila on ohjaaja, käsikirjoittaja ja isä. Hän on tehnyt elokuvat Jadesoturi 2006 ja Sauna 2008. 


Selma Vilhunen on käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun elokuvaosastolta. Vilhusen elokuvia ovat mm. tv-elokuva Pietà sekä dokumenttielokuvat Ponitytöt ja Laulu. Vilhunen on myös ohjannut lyhytelokuvan Pitääkö mun kaikki hoitaa?, joka valittiin tammikuussa 2014 Oscar-ehdokkaaksi ensimmäisenä suomalaisena lyhytelokuvana.

 

Taru Mäkelä on elokuvaohjaaja ja -tuottaja joka on tehnyt sekä dokumenttielokuvia että fiktioita. Draamaa ja komediaa. Elokuvan lisäksi hän ohjaa myös kuunnelmia ja teatteriesityksiä. Tällä hetkellä Mäkelä työstää komediaelokuvaa Likka, Eila ja Rampe, jonka ensi-ilta on tammikuun alussa 2015.

Mäkelä on valmistunut elokuvaohjaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1989. Hän on ohjannut fiktioelokuvat Pikkusisar 1999, Varasto 2011, Mieletön elokuu 2013. Mäkelän dokumenttielokuvia ovat mm. teokset Lotat, Daavid-tarinoita kunniasta ja häpeästä 1997, Saalis, 2006 sekä Viru 2013. Suomi-palkinnon hän sai vuonna 2000.

 

 

Marjut Komulainen on ohjaaja-käsikirjoittaja-näyttelijä. Hänen töitään ovat mm. lyhytelokuva Koiravarkaat, tv-sarja Pieni rakkaustarina, Siamin tytöt, Tiina, käsikirjoituksia mm. tv-sarja Pesärikko, Dunckerin kersantti, tv-elokuvat Kaukaisenmaan prinssi, Täysin syytön, Tapporahat ja näyttelijänä mm. tv-elokuvissa Klooni ja Kolme valhetta.

 

Mikko Kuparinen (s.1979) on helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja. Hän on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteenosastolta 2009. Kuparinen on ohjannut palkittuja lyhytelokuvia, mainoksia, sekä tv-tuotantoja. Hänen viimeisimmät työnsä ovat lyhytelokuva Sirocco, joka voitti viime vuonna Grand Prix palkinnon arvostetuilla Odensen elokuvafestivaaleilla Tanskassa sekä tv-elokuva Mobile Horror, joka voitti vuoden parhaan tv-draaman Koura-palkinnon 2010. Vuonna 2012 sai ensi-iltansa Kuparisen ensimmäinen pitkän elokuvan ohjaus romanttinen komedia Rakkauden rasvaprosentti. Parhaillaan Kuparinen valmistelee toista pitkää elokuvaansa Blue-Hotel 965, jonka tuotannosta vastaa Marko Antila / Mjölk Movies

 

Oskari Sipola on ohjaaja, leikkaaja ja käsikirjoittaja. Hän valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2012, lopputyönään esikoiselokuvansa Elokuu (2011). Lisäksi Sipola on ohjannut toistakymmentä lyhytelokuvaa, sekä useita musiikkivideoita ja mainoksia. Sipolan lyhytelokuva Poika vuoden takaa palkittiin kunniakirjalla Minun elokuvani -tapahtumassa vuonna 2003.

 

Kari Juusonen on animaatio-ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän on tehnyt animaatiota kohta kaksikymmentä vuotta, sekä lyhyttä että pitkää animaatioelokuvaa. Tällä hetkellä Kari työskentelee Angry Birds -animaatiosarjan parissa. 

 

Hanna Maylett on käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka on tehnyt sekä dokumenttielokuvia että fiktiota. Maylett on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2000. Maylettin ohjauksia ovat mm. tv-elokuva Espoon viimeinen neitsyt, Lukio- tv-sarja, dokumenttielokuva Kerjäläiselokuva, sekä pitkä elokuva Erottamattomat. Hänen viimeisin ohjaustyönsä on Riikka Pulkkisen samannimiseen romaaniin perustuva tv-sarja Raja.

 

Samuli Valkama (s. 1974) on käsikirjoittaja ja ohjaaja. Hän on ohjannut kaksi pitkää elokuvaa “Hulluna Saraan” (2012) ja "Ei kiitos" (2014). Tämän lisäksi Valkama on ohjannut sekä lyhytelokuvia että mainoksia. Valkama osallistui Minun elokuvani -tapahtumaan useamman kerran 90-luvulla.