Tapahtumat

Metkan järjestää mediakasvatuksellisia tapahtumia lapsille, nuorille, ammattikasvattajille ja vanhemmille.

Meille tärkeintä on lasten ja nuorten aktiivisen roolin vahvistaminen median käyttäjinä ja tuottajina. Metkan tapahtumissa oppiminen tapahtuu itse tekemisen, oivaltamisen ja elämyksellisyyden kautta.

Lapsille ja nuorille suunnattu Minun elokuvani -tapahtuma järjestetään vuonna 2019 jo 31. kerran. Tapahtuma on valtakunnallinen lasten ja nuorten omaa audiovisuaalista kulttuuria edistävä elokuvafestivaali.

Minun elokuvani -tapahtuma nostaa valokeilaan lasten ja nuorten omat elokuvat, joiden kirjo vaihtelee aloittelijoiden teoksista lähes ammattilaistasoisiin elokuviin. Festivaalin näytöksissä elokuva-alan ammattilaiset antavat kirjallista ja suullista palautetta lasten ja nuorten omille elokuville.

Vuosien varrella Minun elokuvani -tapahtumaan ovat lähettäneet elokuviaan  tuhannet nuoret tekijät, joista osa toimii nykyisin elokuva-alan ammatilaisina.

Lisätietoja tapahtumasta: minunelokuvani.fi

Yhteispohjoismainen Northern Sript -käsikirjoituskilpailu on avoin kaikille 18–25 -vuotiaille käsikirjoittamisesta kiinnostuneille suomalaisille, norjalaisille ja ruotsalaisille.

Kilpailun finaaliin valitaan joka maasta neljä parasta käsikirjoitusta. Finalistit pääsevät työstämään käsikirjoituksiaan yhdessä ammattilaistutoreiden kanssa Oulun kansainvälisillä lasten ja nuorten elokuvafestivaaleilla marraskuussa. Kolme parasta palkitaan.

Vuoden 2019 kilpailu avataan keväällä ja se päättyy loppusyksyllä. Pysy kuulolla!

Lisätietoa tapahtumasta: nosi.fi

Ison Pajan seminaari on koonnut mediakasvatuksesta kiinnostuneita opettajia sekä kirjasto- ja nuorisotyöntekijöitä Helsinkiin joka syksy jo vuodesta 1999 asti. Valtakunnallinen, ajankohtaisia mediakasvatuksen teemoja käsittelevä seminaari tarjoaa eri alojen ammattilaisille uusia työvälineitä ja näkökulmia käytännön mediakasvatustyöhön.

Vuonna 2018 seminaari järjestettiin 5.–6.10. teemalla “media menee tunteisiin”. Seminaarin yhteydessä vietettiin myös Metkan 60-vuotisjuhlavuotta.

Vuonna 2019 Ison Pajan seminaari uudistuu. Seuraa Metkan viestintää kevään aikana.