Tulosta tämä sivu

Mainiot Mediaperheet-tehtäväpankki

Mitä Mainiot Mediaperheet -tehtäväpankki sisältää?

Mainiot Mediaperheet -tehtävät kannustavat vanhempia tutkimaan median mahdollisuuksia ja tuottamaan sisältöä yhdessä lasten kanssa. Tehtäväpisteillä kuvataan, katsotaan, kuunnellaan, keskustellaan ja pelataan. Tarkoituksena on että vanhempi tutkii, pelaa, pohtii ja erityisesti pitää hauskaa yhdessä lapsen kanssa. Sekä lapset että aikuiset saavat pohtia sisältöjä ja tarttua laitteisiin. Lapset oppivat laitteiden käyttöä, kun saavat siihen mahdollisuuden – samalla oppivat myös vanhemmat. Esimerkiksi pelaaminen voi temmata mukaansa niin lapsen kuin aikuisen, ja kameraan saa tarttua kumpi tahansa toisen toimiessa apurina.

Mainiot Mediaperheet -tehtävärata voidaan toteuttaa omana tilaisuutena tai jonkin muun tapahtuman yhteydessä. Tilaisuuden luonteesta riippuen kierrettävissä voi olla yksittäisiä tehtäväpisteitä tai koko rata.

Tehtävissä tutustutaan mediaan kahdentoista Mainion Mediaperheen avustuksella. Kukin perhe edustaa tiettyä mediaa, ilmiöitä tai sisältöä, johon perheen nimikin viittaa. Perheen tehtäväpisteellä pureudutaan tehtävien avulla juuri kyseisten medioiden olennaisiin piirteisiin.

 

Perhe Keimilä - Pelit, pelikulttuuri ja turvallinen pelaaminen

Perhe Stoori - Tarinat ja kertomukset

Perhe Mobiili - Kännykkä ja muut mobiililaitteet

Perhe Muuvinen - Liikkuva kuva, elokuva, televisio, turvalliset sisällöt ja niiden käsittely

Perhe Saundila - Radio ja äänimaailma

Perhe Kääkle - Internet, sosiaalinen media ja turvallinen netin käyttö

Perhe Potretti - Kuva ja valokuva

Perhe Printtilä - Aikakauslehti, sanomalehti ja kirjat

Perhe Peli-Sääntö - Lasten mediankäyttö ja turvallisuus

Perhe O'Sallinen - Vaikuttaminen ja osallisuus

Perhe Wikilä - Tiedonhaku ja kriittisyys

Perhe Shoppala - Mainonta ja kaupallisuus

 

Lataa kaikki 50 tehtävää sisältävä pdf-tiedosto täältä. Tulostetuskelposet tehtävät löydät yksittäisinä pdf-tiedostoina eri Mediaperheiden alta.